Relatietherapie Rotterdam

Ervaar jij en je partner problemen in je relatie en ben je daarom op zoek naar relatietherapeut in Rotterdam? Dan heb je al een eerste stap gezet! Het is namelijk een hele stap om hulp in te schakelen van een relatietherapeut in Rotterdam om te werken aan je relatie. Als jullie deze stap nemen dan geeft dit aan dat je relatie veel voor je betekent. Het geeft ook aan dat je samen wilt ontdekken of de liefde jullie problemen kan overwinnen. Het Relatiehuis Rijnmond kan helpen als er twijfels zijn tussen jullie of als jullie er samen niet meer uit komen.

Wanneer de banden met onze naasten en geliefden knellen of scheuren, worden we angstig, verdrietig of gewoon boos. Het Relatiehuis Rijnmond wil helpen, om dat wat kwetsbaar is te verbinden aan kracht en nieuwe mogelijkheden.

Relatietherapie Rotterdam: voor wie is het?

Iedereen is welkom bij Relatiehuis Rijnmond. Of het nu gaat om problemen in een liefdesrelatie, problemen in het gezin of problemen in een samengesteld gezin. Relatiehuis Rijnmond biedt relatietherapie in Rotterdam om samen in een veilige omgeving naar oplossingen te zoeken waar zowel gezinnen als partners elkaar opnieuw leren vinden.

EFT relatietherapie kan jullie een zeer positieve bijdrage leveren. Samen met onze therapeuten gaan jullie op zoek naar terugkerende patronen. Daarnaast ontdekken jullie samen hoe de problemen zijn ontstaan. EFT relatietherapie bij Relatiehuis Rijnmond kan ingezet worden bij veel verschillende problemen:

  • Vervreemding van elkaar
  • Seksuele problemen
  • Depressie
  • Gebrek aan intimiteit binnen de relatie
  • Onvrede met elkaar

Professionele relatietherapie aan huis in Rotterdam

In sommige gevallen kan het fijn zijn om de sessies bij jullie thuis plaats te laten vinden. Hier voelen jullie je immers op jullie gemak, waardoor het makkelijker wordt om jullie gevoelens naar elkaar uit te spreken. Jullie zijn immers op een voor jou veilige plek. In dit soort gevallen kan Chris van Relatiehuis Rijnmond altijd bij jullie thuis langskomen. Er is in overleg veel mogelijk!

Actief in regio Rijnmond

Ben je op zoek naar EFT relatietherapeut in Rotterdam? Voor relatietherapie in de regio Rijnmond ben je bij Relatiehuis Rijnmond aan het juiste adres. Woon je bijvoorbeeld in Capelle aan den IJsselSchiedamMaassluis of Vlaardingen? Onze ervaren relatietherapeuten helpen jou en je partner graag verder in de regio Rijnmond! Ontdek elkaar opnieuw en werk met behulp van de therapeut aan jullie relatie.

Hoe vind ik een goede relatietherapeut in Rotterdam

Hoe vind je een goede relatietherapeut en waar herken je deze aan? Bij het intypen van relatietherapeut Rotterdam dient zich een hele rij van relatietherapeuten aan. Allemaal beloven ze snelle hulp en unieke methodes om te helpen. Ze grossieren in lidmaatschappen met klinkende namen die hun kundigheid moeten bevestigen. Vele stickers kleven op hun websites om hun betrouwbaarheid aan te tonen. Maar zegt dat iets? Ben je beter af bij een psycholoog of psychiater, een coach of een healer?

Uit onderzoeken is gebleken wat de kans op succesvolle therapie vergroot. Grof gezegd zit het hem vooral in het contact dat jij en je partner met de therapeut hebben. Als dat goed voelt en je vertrouwen hebt in zijn of haar vaardigheden, dan is er ook een grote kans op een goede afloop. De relatie die jij met je therapeut hebt, is voor 30% bepalend voor het behalen van je doelen. Het model of de soort therapie die de therapeut gebruikt is voor 15% bepalend voor het behalen van je doelen. Dat is evenveel als je hoop en verwachtingen, die samen 15% vormen. Tot slot is er een gedeelte van 40% extratherapeutisch. Dat zijn de omstandigheden waar je geen vat op hebt, maar die je simpelweg overkomen.

Vuistregels bij het zoeken naar een goede relatietherapeut in Rotterdam

  • Een goede relatietherapeut neemt eerst de tijd om kennis met jullie te maken, voor dat hij of zij aangeeft te kunnen helpen.
  • Een goede relatietherapeut verkoopt niet voor een appel en een ei zijn therapie, omdat hij of zij de waarde van goede therapie onderkent.
  • Een goede relatietherapeut is iemand bij wie je een klik voelt, iemand die naar jullie kan luisteren zonder oordeel.
  • Een goede relatietherapeut is eerlijk over de verwachtingen en durft ook nee te zeggen als hij of zij denkt de verwachtingen niet waar te kunnen maken.
  • Iemand bij wie je je op je gemak voelt en bij wie je open en eerlijk over alles durft te praten.

Een vrijblijvend intakegesprek voor relatietherapeut in Rotterdam

Omdat een succesvolle therapie grotendeels afhangt van het contact dat jij en je partner met de therapeut hebt, vindt voorafgaand aan het intakegesprek een telefoongesprek plaats met de therapeut. Dit is de eerste kennismaking waarin een eerste inschatting gemaakt wordt. We bespreken samen je vraag, en of deze goed aansluit bij onze behandelingen volgens het EFT model. Daarna vindt het intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek maken jullie kennis met de relatietherapeut in Rotterdam en worden de vragen en visies uitgewisseld. Ook wordt het plan van aanpak tijdens dit gesprek opgesteld.

Relatietherapie in Rotterdam volgens het EFT model

Wij maken gebruik van bewezen therapieën en werkwijzen. Hierbij kun je denken aan systeemtherapie en emotionally focused therapy (EFT). Tijdens de EFT relatietherapie in Rotterdam worden emoties gebruikt als ingang om elkaar te begrijpen en worden negatieve interactiepatronen verhelderd die zijn ontstaan gedurende de tijd. Blijkt uit het intakegesprek dat de relatietherapie en de relatietherapeut in Rotterdam bij je past, dan vinden de sessies plaats. Tijdens de eerste sessies volgens het EFT model worden de doelen besproken. Wat willen we bereiken middels de relatietherapie en hoe gaan we deze doelen realiseren? We werken aan de doelen en evalueren regelmatig.

De sessies zijn ontroerend en bedrijvend, maar kunnen ook als pittig en confronterend ervaren worden. We zorgen er te allen tijde voor dat jij je in een veilig therapeutisch klimaat bevindt. Hierbij staan vertrouwen en wederzijds respect altijd centraal.

Relatiehuis Rijnmond is een plek om te schuilen, te troosten en om getroost te worden. Wij bieden jullie een veilige omgeving om aan oplossingen te werken. Maar ook een omgeving om terug te vinden wat verloren lijkt te zijn.

EFT Relatietherapie Rotterdam – de kosten

De kosten van de relatietherapie in Rotterdam zijn afhankelijk van een aantal factoren. De soort therapie die je kiest, en of je kiest voor duo therapie of één therapeut per sessie. Heb je een systeem- of gezinstherapie nodig en zijn er kinderen onder de 18 bij betrokken? Dan werken wij altijd met twee therapeuten.

Zodoende weten we zeker dat je de beste hulp krijgt die je maar kunt krijgen. Iedereen in het gezin moet immers optimaal gezien en gehoord worden.

Relatietherapie Rotterdam – lovende recensies

De recensies van Relatiehuis Rijnmond zijn lovend. Chris heeft al vele stellen geholpen om elkaar weer terug te vinden. “Chris heeft ons vanaf moment “0” van onze crisis bijgestaan. Wij hebben een hele moeilijke periode doorgemaakt en zijn erg blij dat Chris ons heeft geholpen. Hij is zeer betrokken, oprecht geïnteresseerd, respecteert ons beiden en kiest geen partij.”

Maak een afspraak voor EFT relatietherapie

Er is niets mis met het zoeken naar hulp voor de problemen in jullie relatie. Het betekent dat jullie om elkaar geven en de liefde voor elkaar weer willen herontdekken. Heb jij interesse in relatietherapie in Rotterdam? Relatiehuis Rijnmond biedt relatietherapie zowel bij jou thuis als in onze veilige omgeving. Bekijk gerust onze tarieven en neem contact op voor het direct maken van een afspraak.

Wil je vragen of het direct effect heeft? Of wil je vragen wat je kunt verwachten? Je zult merken dat al je vragen beantwoord worden tijdens ons (gratis) intakegesprek. Zo kunnen jullie vaststellen of relatietherapie iets voor jullie is. Wij leven met jou mee en willen graag helpen om jullie relatie te laten slagen.

Neem contact op

IStock 1316201912

Kies op het juiste moment voor relatietherapie

Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.