Relatietherapie tarieven

Wat kost relatietherapie bij Relatiehuis Rijnmond? De kosten van relatiebemiddeling zijn afhankelijk van het soort therapie en de keuze voor een of twee relatietherapeuten.

Soort therapieTarief per sessie
Gezinstherapie€ 95,- per 75 minuten
Relatietherapie€ 95,- per 75 minuten
Individuele therapie€ 75,- per 60 minuten
  • Alle bedragen voor relatietherapie zijn exclusief btw.

Tarieven van systeem- of gezinstherapie

De kans is groot dat wanneer u kiest voor systeemtherapie er ook kinderen betrokken zijn in dit proces. Als dat het geval is wordt de gezinstherapie sessie altijd begeleid door twee therapeuten. We willen er namelijk zeker van zijn dat u de best mogelijke hulp van ons krijgt en dat iedereen in uw gezin optimaal gehoord en gezien wordt. Wanneer er kinderen onder de 18 betrokken zijn en er twee therapeuten worden ingezet, verandert het tarief van €95,- naar €135,- per sessie.

Tarieven van relatietherapie

Bij relatietherapie heeft u altijd de keuze uit één of twee therapeuten. Waar relatietherapie met één therapeut uiteraard goedkoper is per sessie, namelijk €95,- per 75 minuten, is het voordeel van twee therapeuten dat u waarschijnlijk minder sessies nodig heeft. Wanneer u kiest voor twee relatietherapeuten, werken wij altijd in combinatie van een mannelijke en een vrouwelijke therapeut. Uit ervaring weten wij dat dit goed werkt in relatietherapie om te voorkomen dat de man of vrouw het gevoel krijgt dat de ander meer wordt gehoord of zelfs beter wordt begrepen. De kosten van relatietherapie met twee therapeuten bedragen €135,- per 75 minuten.

Vergoeding van systeemtherapie en relatietherapie

Systeemtherapie en relatietherapie zijn niet opgenomen in het basispakket, maar kunnen soms worden vergoed vanuit aanvullende verzekeringspakketten, vaak onder het kopje “alternatieve zorg/ behandeling”.

Wilt u meer weten over de vergoeding van relatietherapie vanuit uw aanvullende verzekering? Bekijk dan de website van de LVPW. Hier vindt u meer informatie over de jaarlijkse vergoeding van systeemtherapie en relatietherapie en de maximale vergoeding per sessie. Tot slot is het altijd verstandig om navraag te doen bij uw eigen zorgverzekeraar om zeker te weten of relatietherapie wordt vergoed.