Vertrouwd en veilig

Daadwerkelijk stappen zetten

Recht door zee

Inzicht in jullie patronen

EFT Therapie

Hoe relatietherapie jullie vooruit helpt

Kiezen voor relatietherapie is altijd kiezen voor een betere toekomst. Je wilt meer uit het leven halen en samen de beste versie van elkaar worden. Soms loopt de relatie niet vanzelf. Met de jaren komen veranderingen die impact hebben op je relatie. Daardoor kan ruis ontstaan, waardoor je elkaar niet meer goed begrijpt. Koppels die in actie willen komen hebben baat bij relatietherapie. Voortdurend onbegrip, een gebrek aan vertrouwen of een emotionele afstand zijn indicatoren voor hulp. 

Relatietherapie is een uitkomst bij:

 • Veel meningsverschillen binnen de relatie
 • Gebrek aan begrip of emotionele steun
 • Seksuele problemen
 • Verschil in levensstijlen
 • Jaloezie, wantrouwen of vreemdgaan
 • Minder intimiteit
 • En meer situaties/problemen
RelatiehuisRijnmond 5223

Relatiehuis Rijnmond - jullie veilige plek

Relatiehuis Rijnmond onderscheidt zich van anderen door de persoonlijkheid en de 'recht door zee' praktische aanpak. Je krijgt waarvoor je komt. Echte therapie voor echte Rotterdammers en alle anderen die van aanpakken houden.

"Wat ik jullie zal bieden, is een veld waar je samen nieuw gedrag kunt proberen. Je leert kruipen voor je gaat lopen, dus dat gaat gepaard met geknoei en geklooi. Maar dat is prima! Eigenlijk moet er een groot bord bij staan met: werk in uitvoering!" - Chris Roos, Relatiehuis Rijnmond

Als je bij de eerste de beste fout al uit het veld wordt uitgeslagen, dan ga je het niet redden. We hebben mildheid nodig, mildheid naar elkaar, mildheid naar jezelf én de tijd en ruimte om jullie relatie te kunnen herstellen.

Daniel

"Chris is een erg fijne therapeut die mij op een prettige manier heeft geholpen met de vragen die ik had bij mijn relatie. Met hulp van Chris is het mij gelukt om mijn gedachtes en gevoelens scherp te krijgen, waardoor ik duidelijkheid kreeg en de juiste keuzes kon maken. Chris is bijzonder benaderbaar, maakt snel tijd voor je vrij en is zeer betrokken. Hij zorgt voor een veilige omgeving om je in te uiten. Ik kan hem alleen maar aanraden."

Rachel

"Chris probeerde onze communicatiepatronen te ontdekken en bracht onze achtergrond duidelijk in beeld. Toen we dit helemaal in beeld brachten hadden we snel onze valkuilen duidelijk door het licht dat Chris erop scheen. Wij werkten aan onze problemen en we zijn er samen uitgekomen, tegen alle verwachting in! Zonder Chris hadden wij niet gestaan, waar we nu staan. Hier zijn we hem daarom erg dankbaar voor."

Frieda

"Chris is een persoon die je op je gemak stelt. Hij heeft geen oordeel. Hoort de verhalen/argumenten van beide partijen aan. Je voelt en merkt dat er met aandacht naar je wordt geluisterd. Hij gaat terug naar de oorzaak (die in ons geval terug te voeren is naar de jeugd). Ook al is het te laat, toch komt hij met argumenten waar je over na moet denken, eye-openers. Zeer professioneel! Chris, dank je wel voor alle tijd en aandacht!"

Nuchtere lessen in relatie

Ik leer mensen wat ze op school nooit hebben geleerd. Het belangrijkste vak van het leven: hoe moet ik mij gedragen in een relatie en wat is een goede relatie eigenlijk?

Omdat een relatie uit twee personen bestaat, bespreken we wat jullie onderling willen veranderen aan de situatie en welke rol je daarin zelf hebt. Het uitgangspunt is niet het veranderen van de persoon, maar dat communicatie, gedrag en emoties duidelijk worden.

Samen ontdekken we welke patronen zich voordoen in de relatie en welk aandeel elke persoon daarin heeft. Er is ruimte voor beide kanten van het verhaal, zodat jij en je partner emoties beter kunnen verwoorden, onderzoeken en delen. Samen werk je richting het doel: het verbeteren van jullie relatie

Wat leren jullie?

Tijdens de relatietherapie leren jullie veel verschillende punten verbeteren in de relatie o.a:

 • Hoe je weer verbinding met elkaar krijgt
 • Hoe je de terugkerende schadelijke communicatiepatronen doorbreekt
 • Leren praten over de dingen die er echt toe doen in je leven
 • Opkomen voor jezelf in verbinding met de ander

Oók als jouw partner niet klaar is voor therapie

Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan is relatietherapie zinvol om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie te veranderen. Voor personen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden, zijn de therapiesessies een uitkomst. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en om te ontdekken wat je nodig hebt. Zo kun je je openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is. Misschien voel je dat je klem zit in een ongelukkig huwelijk. Of loop je steeds weer tegen dezelfde soort partner aan en wil je dit patroon doorbreken. Bij Relatiehuis Rijnmond krijg je inzicht en helderheid in de manier waarop jij in relaties staat en hoe je dit verandert.

Hoe wij gaan werken aan jullie relatie

1
Gratis intakegesprek

Tijdens het intakegesprek staat de kennismaking centraal. We verkennen de vragen en problemen die jullie ervaren. Ik geef uitleg over de relatietherapie en na het gesprek ontvangen jullie een persoonlijk plan van aanpak. 

2
Start relatietherapie traject

In de bewezen relatietherapie wordt gebruikgemaakt van het EFT-model. De eerste stappen zijn gericht op de-escalatie en vervolgens gaan we over naar hoe problemen in stand gehouden worden. Daarna volgt bevestiging en blijvende verandering.

3
Relatietherapie sessies

Sessies voor systeem en relatietherapie duren 75 minuten. Leer hoe EFT je helpt bij het vasthouden van wat je lief hebt. Samen doorzien we de patronen die je belemmeren.

IStock 1316201912

Aan de slag te gaan met het verbeteren van jullie relatie?

Ik help jullie met het ontwikkelen van nieuwe en veilige patronen die wél werken in jullie relatie. 

Maak een afspraak

Ben je klaar om de volgende stap te nemen in jullie relatie?
Vul dan onderstaand formulier in en ik help jou/jullie zo snel mogelijk tijdens een gratis intakegesprek.

Ik wil een afspraak voor
Gezinstherapie
Relatietherapie
Individuele therapie
Traject Liever met elkaar
Traject Tijd voor liefde
Traject Relatie APK
RelatiehuisRijnmond 5226

"Leer om elkaar opnieuw te ontdekken en te waarderen. Dat doe je samen met een ervaren en betrokken relatietherapeut die meebeweegt met jullie proces en die naast de sessies ook altijd bereikbaar is voor vragen."