Over mij

Verbinding vind ik één van de belangrijke dingen die bestaan. Iedereen wil gehoord, gezien en erkend worden. Leer jezelf kennen door een ander en ontdek zoveel meer dan je in eerste instantie zou denken. Het is mijn missie om mensen bij te staan in het samen zoeken naar duurzame oplossingen voor relatieproblemen. Als professional breng ik kennis en kunde in, maar ik ben ook mijn eigen instrument. Door mijn (levens)ervaring ontstaat aansluiting en verbinding met mijn cliënten. 

RelatiehuisRijnmond 5217

Vind je veilige plek

Relatiehuis Rijnmond is een veilige plek waar je met een relatietherapeut elkaar opnieuw vindt. Hier wordt je getroost en kan je troosten. Uit ervaring blijkt dat iedere persoon doet wat hij of zij kan en daarin de best mogelijke beslissing maakt. Soms leiden patronen of gewoontes tot het niet kunnen inzien en inleven van bepaalde situaties of personen.

Dit gebeurt ook in relaties met dierbaren. Je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, maar het is niet gemakkelijk om een andere reactie te geven. Vind terug wat verloren leek en ga aan de slag met bewezen relatietherapie met veel succesverhalen. Dat doe je met bewezen relatietherapie waar al vele koppels met succes in voor zijn gegaan. Relatiehuis Rijnmond werkt met goede relatietherapeuten en beproefde therapieën voor relaties zoals systeemtherapie en emotionally focused therapy (EFT).

Erkende therapieën

Binnen Relatiehuis Rijnmond worden verschillende therapieën gehanteerd. Bij EFT (Emotionally Focused Therapy) maken we de vergelijking met een dans. Tijdens de verliefdheid gaat die dans vanzelf. Soms belanden we door ruzies of onbegrip in een impasse, waarbij de één achteruit stapt zodra de ander een pas naar voren doet.

Het doel van EFT is weer naar elkaar toe bewegen. Zie je dit in, dan is de stap naar relatietherapie snel gemaakt. Vanuit EFT zien we veel beter hoe vicieuze cirkels ontstaan. Jullie zijn allebei op zoek naar elkaar en willen de ruzies en het onbegrip stoppen. We zoomen in op het proces en ontdekken samen waar jullie naar verlangen binnen de relatie.

RelatiehuisRijnmond 5129

Werkwijze

1
Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek staat de kennismaking centraal. We verkennen de vragen en problemen die je ervaart. Ik geef uitleg over de relatietherapie en na het gesprek ontvang je een persoonlijk plan van aanpak. 

2
Start relatietherapie traject

In de bewezen relatietherapie wordt gebruikgemaakt van het EFT-model. De eerste stappen zijn gericht op de-escalatie en vervolgens gaan we over naar hoe problemen in stand gehouden worden. Daarna volgt bevestiging en blijvende verandering.

3
Relatietherapie sessies

Sessies voor systeem en relatietherapie duren 75 minuten. Sessies voor individuele systeemtherapie duren 60 minuten. Leer hoe EFT je helpt bij het vasthouden van wat je lief hebt. Samen doorzien we de patronen die je belemmeren.

IStock 1316201912

Kiezen voor relatietherapie is altijd kiezen voor een betere toekomst.

Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.