Relatietherapie Zoetermeer

Ben jij op zoek naar een relatietherapeut in Zoetermeer? Dan ben je bij Relatiehuis Rijnmond aan het goede adres. Een relatietherapeut kan een oplossing bieden wanneer jij en je partner in de problemen zitten met jullie relatie. Het inschakelen van een relatietherapeut is natuurlijk een grote stap, omdat je de problemen in jullie relatie erkent, maar het betekent wel dat je relatie veel voor je betekent. Relatiehuis Rijnmond biedt relatietherapie in Zoetermeer die erbij kan helpen om de twijfels in je relatie weg te nemen en te helpen wanneer het samen niet meer lukt.

Voor wie is relatietherapie een oplossing?

Het inzien van de problemen in je relatie is een grote eerste stap naar een oplossing. Het kan echter moeilijk zijn om in te zien dat relatietherapie een oplossing voor jullie kan zijn. Bij de relatietherapie in Zoetermeer is iedereen welkom, en het kan een oplossing bieden voor jullie relatie maar bijvoorbeeld ook voor jullie gezin. Ook samengestelde gezinnen kunnen baat hebben bij relatietherapie, om de onderlinge band tussen de verschillende gezinnen te versterken en eventuele problemen uit de weg te helpen. Een behandelingstechniek die wij tijdens relatietherapie in Zoetermeer gebruiken is EFT, ofwel emotionally focused therapy. Deze methode onderzoekt terugkerende patronen in jullie relatie en hoe deze zijn ontstaan. EFT is een techniek die voor verschillende problemen kan worden ingezet, zoals bijvoorbeeld:

  • Vervreemding van elkaar
  • Seksuele problemen
  • Depressie
  • Gebrek aan intimiteit binnen de relatie
  • Onvrede met elkaar

Professionele relatietherapie in Zoetermeer

Een van onze relatietherapeuten helpt jullie heel graag verder met geschikte relatietherapie die jullie problemen kan helpen oplossen. Wij zorgen ervoor dat jij en je partner je altijd op je gemak zullen voelen bij ons in de praktijk of bij u thuis. Thuis therapie kan voor veel mensen een oplossing bieden omdat het in een veilige situatie plaatsvindt. Mocht thuis therapie niet mogelijk zijn, dan zorgen wij natuurlijk voor een prettige omgeving waar de therapie wel kan plaatsvinden. In overleg is er in ieder geval heel veel mogelijk voor relatietherapie in Zoetermeer.

Hoe weet ik dat ik bij een goede relatietherapeut zit?

Het kan zijn dat je op zoek bent naar relatietherapie in Zoetermeer, maar je weet niet waar je zoektocht moet beginnen. Dit is volkomen logisch, omdat er een heleboel relatietherapeuten zijn in de regio Zoetermeer. Hoe weet je nu dat je een goede relatietherapeut voor je hebt? Therapeuten onderscheiden zich op internet voornamelijk in de methodes die zij gebruiken, maar wat volgens Relatiehuis Rijnmond het belangrijkste is, is de band die jullie met de relatietherapeut opbouwen. Uit onderzoek blijkt dat deze band 30% van het succes van de relatietherapie bepaald. Slechts 15% wordt bepaald door de methode die de therapeut gebruikt, en 15% wordt behaald door je hoop en doelen die je voor jezelf stelt. Dan wordt er nog 40% bepaald door extratherapeutische factoren, dat zijn de omstandigheden waar je geen vat op hebt. Wanneer je via Relatiehuis Rijnmond relatietherapie in Zoetermeer gaat volgen, verzekeren wij je ervan dat onze band met elkaar centraal staat tijdens de therapie. Op deze manier heeft de therapie de grootste kans van slagen.

Vuistregels voor het zoeken naar goede relatietherapie in Zoetermeer

  • Een goede relatietherapeut neemt eerst de tijd om kennis met jullie te maken, voor dat hij of zij aangeeft te kunnen helpen.
  • Een goede relatietherapeut verkoopt niet voor een appel en een ei zijn therapie, omdat hij of zij de waarde van goede therapie onderkent.
  • Een goede relatietherapeut is iemand bij wie je een klik voelt, iemand die naar jullie kan luisteren zonder oordeel.
  • Een goede relatietherapeut is eerlijk over de verwachtingen en durft ook nee te zeggen als hij of zij denkt de verwachtingen niet waar te kunnen maken.
  • Iemand bij wie je je op je gemak voelt en bij wie je open en eerlijk over alles durft te praten.

Kom langs voor een vrijblijvend intakegesprek voor relatietherapie in Zoetermeer

Het is dus heel erg belangrijk dat jij en je therapeut een goede match zijn. Daarom bieden wij altijd een vrijblijvend intakegesprek aan, om te kijken of die klik er is. Deze intake begint met een telefonische intake, om te bespreken of wij jullie kunnen helpen met jullie problemen. Er wordt dan een inschatting gemaakt of EFT tijdens relatietherapie in Zoetermeer kan helpen bij het oplossen van de problemen in jullie relatie. Vervolgens zullen we een intakegesprek inplannen waarbij we elkaar echt zien. Tijdens dit intakegesprek maken we kennis en worden vragen en visies uitgewisseld. Ook stellen we een plan op zodat we een gerichte aanpak maken om de relatietherapie in Zoetermeer hopelijk zo succesvol mogelijk te maken!

EFT relatietherapie in Zoetermeer

EFT is een effectieve manier van therapie die gebruik maakt van emoties als ingang om elkaar te begrijpen. Bovendien worden negatieve interactiepatronen verhelderd die zijn ontstaan gedurende de tijd. Naast EFT maken wij ook gebruik van systeemtherapie waarbij we ons niet richten op een individu maar eerder op wat zich afspeelt tussen verschillende individuen binnen een relatie of een gezin. Wanneer uit de intake blijkt dat er een klik is tussen de relatietherapeut van Relatiehuis Rijnmond dan kunnen we de eerste sessie gaan inplannen. Tijdens de relatietherapie in Zoetermeer vinden we het ook belangrijk om tussentijdse evaluaties te houden over hoe het staat met het bereiken van de gestelde doelen. Hou er rekening mee dat onze sessies best intensief en vermoeiend kunnen zijn, omdat we veel bezig zijn met ervaringen die veel emoties kunnen oproepen. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat je je altijd veilig en op je gemak zal blijven voelen. Relatiehuis Rijnmond is een plek om te schuilen, te troosten en om getroost te worden. Wij bieden jullie een veilige omgeving om aan oplossingen te werken. Maar ook een omgeving om terug te vinden wat verloren lijkt te zijn.

De kosten van relatietherapie in Zoetermeer

De kosten van relatietherapie in Zoetermeer zijn afhankelijk van verschillende factoren. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de soort therapie die je kiest en of je bijvoorbeeld met je gezin, met je partner of alleen komt. Wanneer je met kinderen onder de 18 jaar komt, schakelen wij altijd twee therapeuten in. We kunnen dus vooraf moeilijk een kostenplaatje schetsen, maar dit zal snel duidelijker worden het intakegesprek voor relatietherapie in Zoetermeer.

Een eerste afspraak maken voor relatietherapie in Zoetermeer

Relatiehuis Rijnmond heeft een goede naam opgebouwd na jarenlange succesvolle relatietherapieën. Chris heeft veel stellen geholpen om elkaar weer terug te vinden. Door zijn betrokkenheid, oprechtheid en interesse is hij voor veel stellen een goede steun geweest in het terugvinden van de liefde in hun relatie. Zijn jullie er klaar voor om de eerste stap te zetten naar het verbeteren van jullie relatie? Neem dan snel contact met ons op zodat we samen een eerste gesprek kunnen inplannen om te kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen. Bekijk gerust onze tarieven en neem contact op voor het direct maken van een afspraak.

Neem contact op

IStock 1316201912

Kies op het juiste moment voor relatietherapie

Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.