Waarom gaan mensen vreemd?

25-05-2023

Wanneer je partner vreemd is gegaan, vraag jij je ongetwijfeld af, waarom gaan mensen vreemd? Deze vraag hoort in het rijtje van meest gestelde vragen in mijn praktijk. Met een mengeling van afschuw en verbijstering willen de bedrogene en de bedrieger met mij afdalen in de krochten van de onderbuik. Samen op zoek naar redenen die het onbegrijpelijke begrijpelijk moet maken. Partners gaan om verschillende redenen vreemd in hun relaties, maar het is over het algemeen een complex onderwerp. Er zijn talloze studies en onderzoeken gedaan naar de oorzaken en gevolgen van vreemdgaan, maar er is nog veel onbekend over dit onderwerp. Maar wat is vreemdgaan nu precies en waarom gaan mensen vreemd? In dit artikel zal ik enkele van de meest voorkomende redenen bespreken waarom mensen vreemdgaan in hun relaties.

Waarom vreemdgaan: onvrede met huidige relatie

Een van de belangrijkste redenen waarom vreemdgaan regelmatig voorkomt bij mensen is omdat ze niet tevreden zijn met hun huidige relatie. Dit kan komen door een gebrek aan emotionele verbinding, seksuele verveling, ontevredenheid over de persoonlijkheid van de partner, of onopgeloste conflicten. Deze ontevredenheid kan leiden tot de behoefte aan aandacht en genegenheid van iemand anders, en het vinden van een nieuwe relatie kan een manier zijn om deze behoefte te vervullen.

Waarom vreemdgaan: op zoek naar spanning en avontuur

Waarom gaan mannen vreemd en waarom gaan vrouwen vreemd? Is het wellicht de zoektocht naar spanning en avontuur? Ze voelen zich misschien beperkt door hun huidige relatie en willen meer opwinding in hun leven. Dit kan leiden tot het zoeken naar nieuwe ervaringen buiten de relatie, zoals flirten of seks met andere mensen. Sommige mensen gaan vreemd omdat ze zich niet gewaardeerd voelen in hun huidige relatie. Ze kunnen het gevoel hebben dat hun partner hen niet genoeg aandacht geeft of hen niet respecteert. Het vinden van iemand anders die hen wel waardeert, kan leiden tot een gevoel van bevestiging en zelfvertrouwen. Een andere reden waarom vreemdgaan voorkomt is omdat men zich aangetrokken voelt tot iemand anders en niet in staat zijn om die aantrekkingskracht te weerstaan. Dit kan vooral gebeuren als ze zich aangetrokken voelen tot iemand die op hen lijkt of die eigenschappen heeft die hun partner niet heeft. Ten slotte kan vreemdgaan soms voortkomen uit problemen in de persoonlijke of emotionele geschiedenis van de persoon. Misschien hebben ze in het verleden problemen gehad met trouw zijn in hun relaties, of hebben ze een gebrek aan emotionele hechting in hun jeugd ervaren. Deze problemen kunnen hun vermogen om een ​​stabiele en trouwe relatie aan te gaan beïnvloeden.

Wat is vreemdgaan

Een eenduidig antwoord op de vraag wat is vreemdgaan en waarom gaan mensen vreemd is er niet. Het is een complex onderwerp dat niet eenvoudig kan worden verklaard door een enkele oorzaak. Mensen gaan om verschillende redenen vreemd in hun relaties en het is belangrijk om te begrijpen dat elk geval uniek is. Soms is het gewoon geilheid en gelegenheid die mensen over de streep trekt. Geen ingewikkelde psychologische oorzaken om uit de diepte van de ziel op te vissen, maar pure lust en een gewillige partner die zich aanbiedt.

Relatietherapie na vreemdgaan

Waarom gaan mensen vreemd? In sommige gevallen komen we dit simpelweg niet te weten. Ook de partner zelf komt niet verder dan: ik wilde het niet, maar ik deed het toch. Dan heeft verder zoeken weinig zin, maar is het beter om te kijken hoe dit in de toekomst te voorkomen. Het is belangrijk om open en eerlijk te communiceren met je partner over je gevoelens en behoeften, om te voorkomen dat ontevredenheid en spanningen leiden tot vreemdgaan. Door het opbouwen van een sterke emotionele en fysieke verbinding in je relatie, kun je de kans op vreemdgaan minimaliseren en een gezonde en gelukkige relatie opbouwen. Op zoek naar relatietherapie of informatie na vreemdgaan? Bij Relatiehuis Rijnmond kan je terecht voor deze therapie, wij helpen jou en je partner graag verder met het herstellen van jullie band.

Meer informatie:

Eerste hulp na vreemdgaan Hulp voor de vreemdganger

Dit artikel delen:

IStock 1316201912

Kiezen voor relatietherapie is altijd kiezen voor een betere toekomst.

Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.