Wat als je een hekel hebt aan het kind van je nieuwe partner? In het onderstaande artikel bespreek ik oorzaken en oplossingen voor problemen met bonuskinderen. Je krijgt ze gratis bij een nieuwe liefde.
Eindelijk is er weer iemand in je leven. De nieuwe liefde zet je lijf in vuur en vlam en het leven lacht je toe. Van het een komt het ander en omdat het goed voelt, besluiten jullie om samen verder door het leven te gaan. Maar samen is meer dan twee. Jullie hebben allebei kinderen uit vorige relaties. Het samengestelde gezin is een feit.
Samen leven gaat niet altijd vanzelf. Waar jouw kind zich aanpast en nog een stapje harder loopt, daar gooit het kind van je geliefde bij alles wat jij zegt de kont tegen de krib. Je probeert het lief, je probeert het dreigend, maar niets helpt. Het kind roept dat jij zijn vader of moeder niet bent. Het lijkt verdorie wel of hij of zij het expres doet en er genoegen in schept om jou zoveel mogelijk dwars te zitten.
Wanhopig zoek je steun bij je partner. Maar die snapt echt niet waar je het nu over hebt? Kan je niet wat meer geduld op brengen? Het kind heeft het al niet makkelijk gehad. En waarom gaat het alleen maar over zijn of haar kind? Alsof die van jou wel alles doet wat gevraagd wordt? Teleurgesteld trekken jullie je terug. Wantrouwen sluipt de relatie binnen als een dief in de nacht
Wat kun je doen als de ruzies met en over bonuskinderen jullie uit elkaar drijft? In eerste instantie is het goed om bij je partner aan te geven dat je dit probleem aan wilt pakken. Vertel hem of haar dat je het beste voor alle kinderen in jullie nieuwe gezin wilt. De volgende suggesties kunnen mogelijk helpen om verandering te brengen.
Tips:
Het allerbelangrijkste: heb geduld en wees mild met jezelf en je gezin. Realiseer je dat er verschil in tempo is en dat het tijd nodig heeft om een gezin te vormen. Vertrouwen laat zich niet dwingen maar wel wegjagen.
Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.