Werkwijze van de relatietherapie

Bij het Relatiehuis Rijnmond kunt u terecht voor relatietherapie, systeem of gezinstherapie en individuele systeemtherapie

Er is niets mis met het zoeken naar een relatietherapeut voor de problemen in jullie relatie. Het betekent dat jullie om elkaar geven en de passie weer willen herontdekken. Dit kan bij het relatiehuis, maar jullie kunnen ook kiezen voor relatietherapie aan huis.

Een telefoongesprek met de therapeut vormt meestal de eerste kennismaking. In dit gesprek wordt een eerste inschatting gemaakt, waarbij onder meer wordt besproken wat voor vraag u heeft en of dit bij het aanbod past. In het telefoongesprek wordt tevens besproken wie er bij het eerste intakegesprek aanwezig zullen zijn. Dit is onder meer afhankelijk van de vraag die aan de orde is , maar ook van de gezinssituatie.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis en worden de vragen en visies van iedereen verkend. Aan het einde van dit gesprek wordt een plan van aanpak gemaakt. Belangrijk is het gevoel dat we bij elkaar hebben en of jullie wensen en verwachtingen overeen stemmen met hetgeen wij kunnen bieden.

Mocht tijdens het intakegesprek duidelijk worden dat er binnen het Relatiehuis Rijnmond geen aanbod is dat bij uw vraag past, dan zal geholpen worden bij het zoeken naar andere hulpverlening die mogelijk wel iets voor u kan betekenen.

De eerste sessie bespreken we wat we met elkaar willen bereiken en hoe we dat gaan doen. De volgende sessies werken we aan de doelen, waarbij we regelmatig evalueren en bijsturen waar dat nodig is. De therapie kan pittig zijn en soms confronterend, maar ook ten diepste ontroerend en bevrijdend. De therapeut van het Relatiehuis zorgt voor een veilig therapeutisch klimaat waarbij vertrouwen en respect altijd voorop staan.

Intakegesprek

Het intakegesprek voorafgaande de relatietherapie biedt ruimte voor kennismaking, vragen en mogelijkheden..

  • Eerste kennismaking en uitleg over de relatietherapie.
  • In het gesprek kijken we samen naar uw wensen en verwachtingen van de relatietherapie.
  • De intake kan bij u thuis plaatsvinden, of bij ons op kantoor in Zuid-Holland.

Relatietherapie volgens het EFT model

Bewezen relatietherapie.

  • De eerste stappen zijn gericht op de-escalatie.
  • Daarna volgt inzicht in de manier waarop problemen in stand gehouden worden.
  • Weten wat je doet, veranderen in anders doen en voelen.
  • De laatste stappen zijn gericht op het bevestigen en handhaven van nieuwe gedragingen en gevoelens.

Relatietherapie sessies

Sessies voor systeem en relatietherapie duren vijfenzeventig minuten. Sessies voor individuele systeemtherapie duren zestig minuten.

  • Ervaar hoe het is, neem contact op voor een kennismakingsgesprek.
  • Leer hoe EFT je leert vasthouden wat je lief hebt.
  • Doorzie de patronen in je gezin met behulp van systeemtherapie.