Wanneer kies ik voor relatietherapie?

Wanneer je relatie niet loopt zoals je wilt en je komt er samen niet meer uit, dan levert therapie een positieve bijdrage.
De therapeuten van Relatiehuis Rijnmond helpen jullie om de terugkerende patronen te ontdekken die tijdens de relatie zijn ontstaan, maar die niet meer goed werken.

De therapie waar wij mee werken (EFT) richt zich op emotie als krachtig middel tot verandering. Dat maakt dat je in staat bent om op een andere manier naar jezelf en de ander te leren kijken of je focus te verleggen.
 De sessies kunnen zowel met 1 therapeut als ook met twee therapeuten worden gedaan. Het voordeel van twee therapeuten is, dat je waarschijnlijk minder sessies nodig hebt en sneller tot de kern komt.

Relatietherapie kan worden ingezet bij:

  • vervreemding van elkaar
  • depressie
  • seksuele problemen
  • gebrek aan intimiteit binnen de relatie
  • onvrede met elkaar
  • overige problemen

Voor relatietherapie hoef je niet altijd met z’n tweeën te zijn, soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan is relatietherapie zinvol om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie te veranderen. Ook voor mensen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden is relatietherapie zinvol. Om te onderzoeken wat je mogelijkheden zijn, om te ontdekken wat je nodig hebt en om je te kunnen openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is.

Misschien voel je dat je klem zit in een ongelukkig huwelijk. Ook kan het zijn dat je twijfelt, of je wel met hem of haar door moet gaan? Of loop je steeds weer tegen dezelfde soort partner aan en wil je dit patroon doorbreken. In het relatiehuis krijg je inzicht en helderheid in de manier waarop jij in relaties staat en hoe je dit kan veranderen.