Relatietherapie

Relatietherapie is bedoeld om met elkaar in gesprek te gaan, op een positieve en open manier. Deze manier van therapie leidt tot het zoeken en vinden van elkaar op verschillende niveaus, zodat je elkaar weer verstaat en begrijpt. Communicatie en ander gedrag kunnen je verder brengen en de relatie verdiepen. Je onderzoekt patronen en ontdekt wanneer ze ontstaan zijn, waardoor er ruimte komt voor onderliggende, kwetsbare emoties. Gedurende het proces maken jullie opnieuw bewuste keuzes over het soort relatie dat jullie willen. Bij Relatiehuis Rijnmond krijg je de rust en ruimte om je wensen en behoeftes in alle veiligheid te delen.

1

Na het eerste contact plannen we een intakegesprek. Tijdens de eerste afspraak maken we verder kennis en verkennen we samen jullie vraag. Ik vertel over de therapie en er is gelegenheid tot vragen. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Na het gesprek bepalen jullie zelf in alle vrijheid of jullie door willen gaan. Je start met een traject of losse sessies. Belangrijk is het gevoel dat we bij elkaar hebben en of jullie wensen en verwachtingen overeenstemmen met wat ik bied.

2

In de eerste sessie bespreken we wat we met elkaar willen bereiken en hoe we dat gaan doen.

De volgende sessies werken we aan jullie doelen en leren jullie nieuwe vaardigheden die je direct in de praktijk kunt toepassen.

3

We kijken regelmatig waar we staan, wat er nog nodig is en wat we anders willen doen. Evalueren en bijsturen tot we zijn waar we willen zijn. De therapie kan pittig zijn en soms confronterend, maar ook ten diepste ontroerend en bevrijdend. Als therapeut zorg ik voor een veilig therapeutisch klimaat waarbij vertrouwen, veiligheid en respect altijd voorop staan.

Waarom kiezen voor relatietherapie?

Kiezen voor relatietherapie is altijd kiezen voor een betere toekomst. Je wilt meer uit het leven halen en samen de beste versie van elkaar worden. Soms loopt de relatie niet vanzelf. Met de jaren komen veranderingen die impact hebben op je relatie. Daardoor kan ruis ontstaan, waardoor je elkaar niet meer goed begrijpt. Koppels die in actie willen komen hebben baat bij relatietherapie. Voortdurend onbegrip, een gebrek aan vertrouwen of een emotionele afstand zijn indicatoren voor hulp. 

Het resultaat is net zo belangrijk: wat willen jullie bereiken met de relatietherapie?

In het proces treedt verzachting op naar elkaar en er is meer betrokkenheid en wederzijds begrip. Ik help je met het ontwikkelen van nieuwe en veilige patronen die wel werken in de relatie. Je maakt de nieuwe patronen eigen en verstevigt ze verder na de therapiesessies. Kortgezegd helpt relatietherapie om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.

RelatiehuisRijnmond 5223
RelatiehuisRijnmond 5014

Wat leren jullie?

Tijdens de relatietherapie leren jullie veel verschillende punten verbeteren in de relatie o.a:

  • Hoe je weer verbinding met elkaar krijgt
  • Hoe je de terugkerende schadelijke communicatiepatronen doorbreekt
  • Leren praten over de dingen die er echt toe doen in je leven
  • Opkomen voor jezelf in verbinding met de ander

Direct starten met relatietherapie

Soms is je partner niet of nog niet gemotiveerd voor therapie. Ook dan is relatietherapie zinvol om te kijken wat je zelf kunt doen om je relatie te veranderen. Voor personen bij wie het niet lukt om een relatie aan te gaan of te behouden, zijn de therapiesessies een uitkomst. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en om te ontdekken wat je nodig hebt. Zo kun je je openstellen voor een relatie die bevredigend en duurzaam is. Misschien voel je dat je klem zit in een ongelukkig huwelijk. Of loop je steeds weer tegen dezelfde soort partner aan en wil je dit patroon doorbreken. Bij Relatiehuis Rijnmond krijg je inzicht en helderheid in de manier waarop jij in relaties staat en hoe je dit verandert.