Koppel & relatietherapie

Kom je als koppel bij Relatiehuis Rijnmond terecht, dan focussen we ons op relatietherapie. Het is een vorm van therapie die zich specifiek richt op beide partners in de relatie. Hierin staan een aantal aspecten centraal: de patronen, het gedrag en de emoties van beide partners afzonderlijk en in verhouding met elkaar. Samen ontdekken we welke patronen zich voordoen in de relatie en welk aandeel elke persoon daarin heeft. Er is ruimte voor beide kanten van het verhaal, zodat jij en je partner emoties beter kunnen verwoorden, onderzoeken en delen. Samen werkt je richting het doel en de oplossing.

RelatiehuisRijnmond 5168

Relatietherapie bij relatieproblemen

Ga elkaar beter begrijpen, conflicten uit het verleden oplossen en leren hoe je op een effectieve manier communiceert. Je wilt met elkaar verder en houdt van elkaar, maar soms loopt de communicatie stroef of spelen er andere belemmeringen in de relatie. Bij relatieproblemen zien we vaak dat er geen emotionele verbondenheid meer is, zoals in het begin van de relatie en de verliefdheidsfase. Je voelt je alleen, niet gehoord en gezien en kan je je werkelijke emoties niet uiten omdat je niet begrepen wordt. Als antwoord komen andere emoties en ander gedrag naar boven die je partner pijn doen. 

Bij relatietherapie kijken we samen naar de manier waarop je omgaat met elkaar. Daarin nemen we ook de verwachtingspatronen mee die je wellicht eerder in de relatie had en waar nu niks meer van terecht komt. Het is belangrijk om verder te kijken naar de manier waarop jullie communiceren, welke gedragingen er zijn en wat jullie behoeften zijn. Omdat een relatie uit twee personen bestaat, bespreken we ook wat jullie onderling willen veranderen aan de situatie en welke rol je daarin zelf hebt. Het uitgangspunt is niet het veranderen van de persoon, maar dat communicatie, gedrag en emoties duidelijk worden.

Relatietherapie is een uitkomst bij:

  • Jullie maken veel ruzie
  • Binnen de relatie zijn veel meningsverschillen
  • Gebrek aan begrip of emotionele steun
  • Verschil in levensstijlen
  • Jaloezie, wantrouwen of vreemdgaan
  • Onzekerheden op werk
  • En meer situaties/problemen
IStock 1316201912

Kiezen voor relatietherapie is altijd kiezen voor een betere toekomst.

Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.