Individuele therapie

Individuele therapie helpt je bij het contact maken met je bewuste en onbewuste patronen. Je begrijpt beter wat jou beweegt en voelt sterker wat je verlangens en behoeftes zijn. Deze informatie geeft inzicht en helpt een nieuwe richting te geven aan je leven. Samen onderzoeken we hoe je omgaat met je omgeving, wat jouw eigen patronen zijn, wat je graag doet en waar je onbewust voor wegloopt. Zo zorgen we dat de verbinding met jezelf wordt hersteld en doorzien we je vastgeroeste overlevingsmechanismen. Ga je die loslaten, dan maak je ook andere keuzes in het leven. Je ziet een ander resultaat en ervaart meer vrijheid.

RelatiehuisRijnmond 5102

Aanpak individuele therapie

Voor je jouw verhaal deelt en aangeeft waar je mee zit, is de connectie met je relatietherapeut heel belangrijk. Alleen als we elkaar begrijpen, vertrouwen en op één lijn liggen qua communicatie, kunnen we samen iets bereiken. Individuele therapie is hard werken en praten met leeftijdsgenoten, vrienden of familie brengt je niet tot de kern. Dat gebeurt wel tijdens de therapiesessies met een relatietherapeut. Er wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld waarin we doelen opnemen en het gewenste resultaat.

Tijdens de sessies sta jij centraal. Wie je bent als persoon, hoe jouw omgeving eruit ziet, wat je doet en waarom, hoe je over jezelf denkt en welke relaties je hebt. Je hebt misschien een specifiek probleem of onderwerp dat je wilt behandelen, maar dat hoeft niet altijd. Problemen met communicatie, depressie, stress, angst, rouwverwerking en persoonlijke ontwikkeling kun je wel of niet direct noemen. Samen pellen we de lagen af tot jouw kern. 

We leggen verbanden tussen het heden en je verleden en kijken naar de invloed van de mensen om je heen. Als je patronen doorbreekt en oude overtuigingen ombuigt, ontwikkel je meer balans en verandert de manier hoe je in het leven staat. Het resultaat hiervan merk je in relaties, de rollen in je familie, vriendschappen en werkrelaties.

Wat doet individuele therapie?

  • Krijg inzicht in patronen en overtuigingen
  • Ontdek hoe jij de wereld ziet en andersom
  • Hoe ga je om met relaties en waar zitten je valkuilen
  • Nieuw gedrag aanleren en behouden

Direct starten met individuele therapie

Individuele therapie begint bij een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Samen onderzoeken we of deze therapie klopt en voldoet aan je wensen. Jouw emoties vormen het kompas en vertellen ons welke afslagen we moeten nemen en waar we stil moeten blijven staan. Het bewandelen van de weg is hierbij net zo belangrijk als het doel. De therapie kenmerkt zich door een praktische en respectvolle benadering, waarbij het gewenste resultaat voorop staat. Je wilt jezelf begrijpen en inzicht krijgen in de patronen die de basis zijn van jouw problemen. Bij Relatiehuis Rijnmond doe je jouw verhaal in een veilige omgeving en komen we samen tot de kern. Vanuit daar bouwen we op.

RelatiehuisRijnmond 5235