Individu & individuele therapie

Individuele therapie is gericht op het actief werken aan de relatie met jezelf. Het is een toegankelijke en effectieve vorm en helpt als je niet lekker in je vel zit. Als je uit balans bent en het gevoel hebt dat je in cirkels blijft draaien, dan helpt een luisterend oor en een goed gesprek. Pak het probleem of de klachten meteen bij de kern aan en ga naar een professional. Individuele therapie kan gaan over levensveranderende gebeurtenissen en psychische klachten, maar ook andere zaken die jou aangaan. Bij Relatiehuis Rijnmond volg je therapie in een veilige omgeving waar ruimte is voor alle onderwerpen.

Individuele systeemtherapie

Samen onderzoeken we hoe je communiceert, wat je patronen zijn, waar je krachten liggen en wat je valkuilen zijn. Je wilt verandering, alleen weet je niet hoe je daar komt. De therapiesessies zijn opgezet vanuit de individuele systeemtherapie. Als mens zitten we in een (familie)systeem en daarom onderzoeken we ook de relatie met je ouders, partner, kinderen en anderen in je omgeving. Patronen kunnen op meerdere plekken binnen je omgeving voorkomen en die wil je doorbreken. Starten met individuele therapie gebeurt met een kennismakingsgesprek waarin we onderzoeken hoe ik jou het beste kan helpen.

Samen onderzoeken we of deze vorm van therapie iets kan betekenen voor jou. Aan de hand van jouw problemen en behoeften wordt een persoonlijk plan van aanpak opgesteld. Met daarin de doelen die je wilt bereiken. Emoties vormen het kompas en vertellen ons welke afslagen we moeten nemen en waar we bij stil moeten staan. Het bewandelen van de weg tijdens de therapiesessies is hierbij net zo belangrijk als het doel zelf. De therapie kenmerkt zich door een praktische en respectvolle benadering en maakt dat je je veilig voelt. Krijg inzicht in je eigen gedrag en de manier waarop je omgeving reageert.

Individuele systeemtherapie is een uitkomst bij:

  • Je wilt je gezinssituatie verbeteren
  • Je bent niet tevreden met hoe het nu gaat in je leven
  • Je wilt met je persoonlijke moeilijkheden of crisissen aan de slag
  • Doorbreken van (familie)patronen
  • Je wilt beter voor jezelf leren opkomen
  • Je hebt last van keuzestress
  • En meer situaties/problemen
RelatiehuisRijnmond 5094

Individuele therapie helpt als je niet lekker in je vel zit. Samen onderzoeken we je communicatie, patronen, krachten en valkuilen.

IStock 1316201912

Kiezen voor relatietherapie is altijd kiezen voor een betere toekomst.

Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op onderliggende patronen en deze samen te doorbreken. Hierdoor krijgt de relatie een nieuwe kans.